Whitley Neill Rhubarb & Ginger 41,3% 0,7

rhubarb.jpg
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Cena: 69,99 zł 79,99 zł 69.99
Najniższa cena z 30 dni przed tą promocją: 69,99 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Whitley Neill Rhubarb & Ginger 41,3%

Kluczowe informacje o produkcie

  • Nazwa: Whitley Neill Rhubarb & Ginger Gin

  • Zawartość alkoholu: 41,3% vol.

  • Pojemność: 0,7 l

  • Producent: Halewood Wine & Spirits

  • Destylacja: City of London Distillery – jedyna gorzelnia ginu w londyńskim City od 200 lat

  • Styl: aromatyzowany London Dry Gin, infuzowany destylatem rabarbarowym i świeżym imbirem

 

Najważniejsze cechy

  • Wyrazisty duet: ostrą, cytrusową kwasowość rabarbaru łagodzi korzenna pikantność imbiru.

  • Głębia aromatów: 11 botanikaliów – od klasycznego jałowca, poprzez korzeń irysa i arcydzięgla, po naturalny rhubarb distillate i steeped ginger.

  • Prestiżowa geneza: receptura Johnny’ego Neilla, ósmego pokolenia rodu Greenall Whitley, łącząca rodzinne inspiracje i rzemieślniczą dbałość o szczegóły.

  • Wyróżnienia: srebro IWSC 2020, złoto The Gin Masters 2021, srebra San Francisco WSC 2022 i World Spirits Award 2022.

 

Nota degustacyjna

Zapach

Intensywna, owocowa nuta rabarbaru przełamana świeżym, korzennym aromatem imbiru i subtelną zielono-cytrusową wonią skórki cytryny.

Smak

Na podniebieniu wyczuwalna cierpkość rabarbaru, która płynnie ustępuje rozgrzewającej pikantności imbiru, podkreślonej słodyczą kory kasji i lukrecji.

Finisz

Długi, korzenny – echo arcydzięgla i lukrecji miesza się z lekko słodką pomarańczą, pozostawiając przyjemne, pieprzne ciepło.

 

Charakter trunku i produkcja

Whitley Neill Rhubarb & Ginger to gin destylowany w małych partiach w miedzianych alembikach. Podstawowy destylat London Dry łączy się z naparami botaników: jałowca, kolendry, kory cassii, orris, angeliki, lukrecji, słodkiej pomarańczy, cytrynowej skórki, a także infuzją świeżego imbiru i destylatem rabarbarowym. Finalny blend przechodzi zimną filtrację, aby zachować klarowność i pełnię niuansów smakowych.

 

Sugerowany sposób serwowania i przepis na koktajl „Rhubarb & Ginger G & T”

  1. Schłódź szklankę typu Copa lub highball do 6–8 °C.

  2. Wypełnij ją lodem.

  3. Wlej 50 ml Whitley Neill Rhubarb & Ginger.

  4. Dopełnij 150 ml premium tonikiem.

  5. Delikatnie zamieszaj barową łyżką.

  6. Udekoruj plasterkiem świeżego rabarbaru i gałązką mięty.

 

Historia producenta i kluczowe daty

  • 1762 – Thomas Dakin zakłada pierwszą gorzelnię Greenall Whitley w Warrington.

  • 1832 – James Whitley i Charles Mackay tworzą hurtownię alkoholi w City of London.

  • 2005 – Johnny Neill, ósme pokolenie rodu, wprowadza markę Whitley Neill, inspirując się podróżami i rodzinną rezydencją.

  • 2020–2022 – seria wyróżnień dla Rhubarb & Ginger: srebro IWSC, złoto The Gin Masters, srebra San Francisco WSC i World Spirits Award.

  • Dziś – Whitley Neill to brytyjski gin premium obecny w ponad 70 krajach, synonim świeżości i odważnych połączeń smakowych.

Dane techniczne

Pojemność 0,7L
Premium Premium
Pojemność 0,7L
Premium Premium

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

* Zdjęcia znajdujące się na stronie są poglądowe. Zamówiony towar może nieznacznie różnić się szatą graficzną od prezentowanego w karcie produktu. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium