Monkey Shoulder Triple Malt 40% 0,7
dodaj do przechowalni
3.21105
Opis
Monkey Shoulder Triple Malt
Termin 'monkey shoulder' (pol. małpie ramię) odnosi się do dziedzictwa produkcji whisky.
Pracownicy gorzelni, którzy trudzili się przy ręcznym słodowaniu jęczmienia często nabawiali się kontuzji, która powodowała przesunięcie barków do przodu w charakterystyczny sposób. Mimo że w destylarni nadal praktykuje się ręczne słodowanie, to kontuzja już nie doskwiera pracownikom ze względu na zmianę sposobu pracy. Monkey Shoulder Triple Malt to połączenie trzech whisky słodowych z regionu Speyside (Balvenie, Glenfiddich i Kininvie). Bez dodatku whisky zbożowej stworzone przez Master Blendera- Davida Stewarta. Trunek dojrzewa w beczkach po bourbonie, dzięki czemu jest niespotykanie miękka, gładka i dojrzała.
Aromat
skórka pomarańczowa, wanilia, miód i korzenie
Smak
miękka wanilia z pieprznym niuansem
Finisz
niezwykle gładki
Dane techniczne
| Rodzaj Whisky | Blended Malt |
| Pojemność | 0,7L |
| Wiek | Bez deklaracji wieku |
| Rodzaj Whisky | Blended Malt |
| Pojemność | 0,7L |
| Wiek | Bez deklaracji wieku |
Opinie o produkcie (0)
* Zdjęcia znajdujące się na stronie są poglądowe. Zamówiony towar może nieznacznie różnić się szatą graficzną od prezentowanego w karcie produktu.





Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.